Jei kūdikis išmiega naktį - ar užteks pienelio dieną?

Jei kūdikis išmiega naktį - ar užteks pienelio dieną?

04. Jun 2015, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kūdikius krūtimi maitinančios mamos, jei turite klausimų žindymo tema - rašykite redakcijos e-paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt ir žindymo specialistai būtinai atsakys. Pasidalinkite ir savo patirtimi. 

Mama Kristina:

Dviejų mėnesių kūdikis išmiega visą naktį, tad jo ir nemaitinu, tačiau lyg ir pastėbėjau, kad pienuko sumažėjo. Ar dėl to, kad naktį nemaitinu? Ką daryti, ar budinti vaiką?

Atsako „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantė, mama Margarita:

Nusitraukinėti naktį reikėtų ne rečiau, nei kas 3 valandas nuo pradžios iki kito nusitraukimo pradžios iš abiejų krūtų, kol jos bus visiškai tuščios. Taip daryti tuo atveju, jei naktį mažylio nemaitinate. Pieno jums tikrai pakanka.

Nėra tiksliai nustatyta, kiek žindomas vaikas turi suvalgyti vieno maitinimo metu, nes kiekvieną kartą tas kiekis buna skirtingas. Tai normalu.

Patarčiau vietoje nusitraukimų naktį pasiūlyti kūdikiui žįsti krūtį, net jei vaikutis dieną atsako krūties, naktį vis tiek ima žįsti. Vaikai puikiai moka tai daryti ir nepabusdami, tik tam reikia miegoti su kudikiu vienoje lovoje.

Viskas apie žindymą: www.pradzia.org

lina_baj lina_baj 05. Jun 2015, 06:40 kodelcia

Kai visai neima krūties, tai kita kalba. Ir visai kitas atvejis. O jei vaikas dieną valgo, tik naktį nesikelia kas tris valandas, tikrai nėra reikalo su žadintuvu kankintis ir nutraukinėti 😀

kodelcia kodelcia 04. Jun 2015, 21:16 lina_baj

nieko keisto, man tai - realybė. Tokią praktiką turėjau su pirmuoju (net ir naktimis nusitraukinėjau kas 3-4 val, nes nuo pat gimimo neėmė visai krūties) ir išmaitinau iki metų laiko 😀 Vargas, bet kai nori, kad vaikas maitintųsi mamos pienuku, ryžtiesi ir tam vargui 😉

lina_baj lina_baj 04. Jun 2015, 10:39

Keistokai man skamba šis patarimas - keltis naktį ir nusitraukinėti, kas 3 val... Klausimas, ką skaito mama "išmiega visą naktį". Mano mažylė nuo antro mėn. miegodavo po 6-7 val. naktį neprabusdama - nieko nenutraukinėjau, tikrai vaiko nebudinau prievarta, kad pavalgytų. Pienuko turiu pakankamai iki šiol - Urtei artėja 7 mėnesiai. Aišku tiesa, kad naktį žindant skatinama pienuko gamyba, bet reikia manau, atsižvelgti ir į kitus niuansus - ar daro didelius tarpus dieną, ar užtenkamai priaugo svorio - juk vaikas geriausiai pats reguliuoja pienuko gamybą - kai trūksta žinda dažniau. Na, manp nuomone reikia pasidžiaugti, kad leidžiama mamai miegoti, o to pienuko gausuma vėlesniais mėnesiais nesijaučia krūtyse taip ryškiai, kaip pirmais. Sėkmės!