Pirmosios pagalbos rinkinys naujagimiui. Kam mama turėtų būti pasirengusi?

Pirmosios pagalbos rinkinys naujagimiui. Kam mama turėtų būti pasirengusi?

10. Jun 2020, 12:15 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vaikystėje tėvai mus mokino, kaip gaminti valgį, mokykloje mus mokė būti gerais matematikais ir fizikais, universitete - savo srities profesionalais. Bet niekas niekur nemoko, kaip būti gera mama. Tačiau visos mamos susitvarko savarankiškai. Ir Jūs tai galite! O mes Jums turime keletą patarimų.

Kaip padėti mamai?

Mažyčiai pirštukai ir pėdutės - pirmą kartą gydytojai perdavė mažą stebuklą - jūsų kūdikį. Nesijaudinkite, didžiają laiko dalį kūdikis turėtų miegoti.

Pirmus tris mėnesius mažylio miegas gali trukti iki 18 valandų per parą. Ir taip truks beveik iki metų: iki 6 mėnesių sveiko kūdikio miegas bus apie 17 valandų, devynių mėnesių - iki 16 val., o iki metų - 15 val.

Šiuo laikotarpiu labai svarbu išmokti atsipalaiduoti - nemėginti visko suspėti: plauti, valyti, virti. O būtent išsimiegoti! Ką tik praėjote fiziškai sunkų savo gyvenimo periodą, nusipelnėte poilsio. Dienos miego metu eikite miegoti su savo kūdikiu, vakare skirkite laiko malonioms procedūroms duše. Ne tvarka namuose, o laiminga, sveika mama  - tai, ko jūsų kūdikiui dabar labiausiai reikia. Miego trūkumas neturės teigiamos įtakos sveikatai.

Kaip padėti pilvukui?

Jei šiuo metu žindote mamos pienu, gydytojai rekomenduoja laikytis maitinimo pagal poreikį. Maitinant mišiniais reikia pratinti prie ritmo. Jei turite klausimų apie mišinių pasirinkimą ir maitinimo grafiką, pasitarkite su pediatru ir neieškokite atsakymų internete.

Svarbu žinoti, ar kūdikis maitinasi pakankamai. Orientuokitės pagal 2 rodiklius: svoris ir šlapinimasis. Nesijaudinkite, jei jūsų kūdikis turi nedidelių nukrypimų nuo augimo normų, nes visi vaikai yra individualūs. Ir jei šis klausimas vis dar jus vargina, susisiekite su pediatru.

Pirmaisiais metais maitinant krūtimi kūdikis šlapinasi per dieną iki 12–25 kartų.

Kaip padėti esant pilvo diegliams?

Maitinant  kūdikį mamos dažnai susiduria su pilvo diegliukų problema. Diegliai beveik visada kūdikiams pasireiškia nuo 2 iki 4 mėnesių. Taip yra dėl to, kad kūdikio virškinimo sistema tik formuojasi ir paprastai mamos jau gali pamiršti šią problemą po 4-to mėnesio. Ir jūs pamiršite! Bet jūs galite padėti kūdikiui šiandien. Dažniausiai kūdikiui skauda pilvuką, nes jame kaupiasi dujos. Kai kurie kūdikiai lengvai atsikrato dujų - užtenka paguldyti jį ant pilvuko. Kitiems reikia pagalbos atsikratant dujų pertekliaus.

Gerai, kad šiuolaikiniai tėvai turi priemonių išspręsti šią problemą. Tam, jad kūdikis žįsdamas prarytų kuo mažiau oro, yra daugybė antikolikinių buteliukų. O dujų pertekliui pašalinti padės vienkartiniai „Windi®“ (tiesiosios žarnos kateteriai) iš Švedijos. „Windi®“ vamzdelius lengvai naudoti, juose nėra atskirų dalių, todėl yra saugūs. Kateterio ilgis suprojektuotas taip, kad jį būtų galima įvesti į norimą gylį iki sfinkterio, kurio spazmas neleidžia kūdikiui savarankiškai pašalinti dujų iš žarnyno. Specialus ribotuvas neleidžia kateterio įstumti per giliai. „Windi®“ Vamzdeliai pagaminti iš minkštos ir lanksčios medžiagos, galiukas yra užapvalintas. Visa tai garantuoja maksimalų saugumą nepažeidžiant trapios tiesiosios žarnos gleivinės.

Masažuokite kūdikio pilvuką švelniai braukdami ranka iš dešinės pusės į pilvo centrą, o paskui iš viršaus į apačią, kad nukreiptumėte dujas į išangę. Tuomet atlikite masažą kairėje pusėje. Pakartokite 3 kartus. Sutepkite vamzdelio galą kūdikių kremu ar vazelinu, pakelkite kūdikio kojas ir atsargiai įkiškite kateterį kaip termometrą. Kartu su dujomis gali būti išleistas nedidelis kiekis išmatų. Kateterį rekomenduojama naudoti ne daugiau kaip tris kartus per dieną. Išmokite atlikti šią paprastą procedūrą ir pamirškite kūdikio verksmą.

Kaip padėti peršalus?

Vaikas augs ir vystysis. Jo laukia pasivaikščiojimai gryname ore, daugybė susitikimų su artimaisiais ir draugais. Imunitetas kovos ir dieną, ir naktį, bet anksčiau ar vėliau susidursite su peršalimu. Taip, su kūdikiu sudėtingiau - jis nepasakys, kad skauda, ​​bet jūs viską suprasite.
Viena iš pagrindinių verkimo ir miego sutrikimų priežaščių peršalimo metu gali būti nosies užgulimas.

Kai kurie vaikai ir iki 6 metų nežino, kaip išsipūsti nosį, ką jau kalbėti apie kūdikius. Tokiu atveju savo vaistinėlėje turėtumėte turėti tokį kūdikio higienos produktą kaip nosies aspiratorius. Jų pasirinkimas šiandieninėje rinkoje yra didžiulis: mechaniniai, elektriniai. Bet saugos ir patogumo požiūriu geriausi yra mechaniniai.

Vaikų nosies aspiratorius „NoseFrida®“ turi didžiulį pranašumų: ilgą siurbimo kateterį, kuris labai padės, jei procedūros metu kūdikis sukiojasi. „NoseFrida®“ aspiratorinis gleivių indas yra pakankamai didelis, kad būtų galima išvalyti abu nosies kanalus vienos procedūros metu.

Kad nepažeistumėte jautrios gleivinės susiaurėjęs antitrauminis antgalis tvirtai priglunda prie šnervės. Tačiau svarbiausias dalykas, kalbant apie „NoseFrida®“ aspiratorių - keičiami higienos filtrai. Procedūros metu naudojant vienkartinius „NoseFrida®“ filtrus patikimai išvengiama infekcijos. Svarbu žinoti, kad dėl sauso namų oro išsausėjusi nosytė taip pat gali trugdyti kvėpuoti, net jei nėra slogos. Šioje situacijoje taip pat padės „NoseFrida®“ aspiratorius ir jūros vanduo. Atsiminkite, kad laisvas kvėpavimas yra ramaus miego kūdikiui ir motinai garantija.

Kaip padėti mažyliui dygstant dantukams?

Iki antro mėnesio pabaigos nutiks kažkas svarbaus - pamatysite pirmąją savo kūdikio šypseną. Po trijų mėnesių kūdikis bandys juoktis. Tokios akimirkos amžiams liks atmintyje. Iki 6 mėnesių, kai pamiršite dieglius ir išmoksite įveikti peršalimą, iškils nauja problema - dantų dygimas. Bet tai taip pat galima išspręsti!

Beveik visiems kūdikiams dantų dygimą lydi skausmas, miego sutrikimai ir virškinimo trakto sutrikimai. Kadangi dantų dygimas vyksta pagal individualų tvarkaraštį (kartais pirmieji dantys pasirodo net 3–4 mėnesį), rekomenduojame būti pasiruošusiems iš anksto: kaip efektyviausią kūdikio pirmosios pagalbos rinkinyje rekia turėti gelį.

„Dentinale® natura“ dantų gelis vaikams iš Italijos be sintetinių anestetikų ar analgetikų - tokių kaip lidokainas, kurį draudžiama naudoti JAV vaikiškiems geliams, nes įrodyta, kad jis neigiamai veikia  organizmą.

„Dentinale® natura“ nėra cukraus ir parabenų. Gelis yra saugus nuryti. Jo augalų komponentai - ramunėlės, bosvelija, alavijas, šafranas - pasižymi priešuždegiminiu, antiseptiniu ir regeneraciniu poveikiu. Kadangi Dentinale® natura gelis nėra vaistas, jis neturi kontraindikacijų, o jo saugumą ir veiksmingumą garantuoja ir sudėtis, ir tyrimų rezultatai.

Kaip išlikti savimi?

Svarbiausia prisiminti - tai ne tik nelengvas, bet ir labai malonus laikas. Pirma šypsena, pirmasis juokas, pirmi žingsniai ir net pirmas dantukas - visa tai jūsų mažasis pasaulis, jūsų kūdikis. Tiesiog klausykite savo motiniškos širdies ir pasitikėkite moteriška intuicija - viską atliksite teisingai!

Daugiau informacijos galite rasti ČIA:

 https://www.instagram.com/kudikiu_vaistinele/

Kūdikio vaistinėlei reikalingus produktus galite įsigyti ČIA:

https://www.eurovaistine.lt/windi-kateteriai-kudikiams-10-vnt

Елена4116 Елена4116 24. Sep 2020, 17:25

Panaudojau „Windi“ vamzdelius, tai buvo stebuklingas atradimas, dujos išėjo labai greitai, o vaikas nusiramino per kelias sekundes. Dizainas yra saugus ir nereikia bijoti, nes yra įmontuotas ribotuvas, todėl jo negalima įkišti giliau, nei turėtų būti. Galiukas pagamintas iš minkštos medžiagos, apvalus, labai lengvai įkišama.