VIDEO: Kūdikio vystymasis antrąjį gyvenimo mėnesį

30. Mar 2020, 13:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Huggies® pristato kūdikio vystymosi kalendorių pirmaisiais jo gyvenimo metais su informatyviais vaizdo įrašais ir straipsniais, kad galėtumėte stebėti mažylio vystymąsį kiekvieną mėnesį. Sužinokite, kas nutinka kūdikiui per 2-ąjį jo gyvenimo mėnesį.

Po jaudulio ir nerimo, patirto pirmąjį mėnesį, galime šiek tiek lengviau atsikvėpti - pamažu susidėlioja ritmas, netgi galime tai vadinti dienos ir nakties režimu! Kūdikis tampa vis reaktyvesnis ir bendraujantis - jis atidžiai klausosi, ką kalbate, net bando savaip į tai reguoti! Mažylis tampa labai pastabus ir jau supranta, kad prireikus jis bus pamaitintas ar pamyluotas. Jei pirmąjį mėnesį kūdikio šypsena pasirodydavo nesąmoningai, nuo antro mėnesio jis vis dažniau jus apdovanoja sąmoninga šypsena ir džiaugsmu - kūdikis rodo savo emocijas naudodamas visą savo kūną. Palaipsniui kūdikis mokosi jį valdyti- judesiai tampa vis labiau koordinuoti, ypač, kai jis atranda rankutes - paliečia delniukus, tyrinėja, deda pirštukus į burną ir ragauja!

Saugi ir nuspėjama aplinka

Kai šeimoje pasirodo kūdikis, turime išmokti jį gerbti. Mažylis supranta daug daugiau, nei mums atrodo. Norėdami, kad kūdikis būtų laimingas ir jaustųsi saugus - o tai yra jo darnaus vystymosi pagrindas - turime suteikti jam tinkamą aplinką.

Mažylis turi būti tikras, kad mama ir tėtis visada šalia, jo poreikiai laiku patenkinami ir jis jaučiasi visaverčiu šeimos nariu. Kūdikis turi žinoti, kaip mama ir tėtis jį liečia, kokia visa veiksmų seka ir kaip atrodo jo kasdienybė - tokiu būdu gali nuspėti dalykų tvarką.

Pavyzdžiui - jei kūdikis alkanas ir mama jį maitina toje pačioje vietoje, jis greitai supras, kad šioje vietoje galite jaustis saugus - mama pamaitins! Taip pat keičiant sauskelnes - jei tai atliekama toje pačioje vietoje, ta pačia seka - kūdikis turės mažiau priežasčių nerimauti. Todėl nepaprastai svarbu susikurti savo ritualus - jų dėka kūdikis žinos, kas vyksta. Taip sukuriame patogią aplinką ne tik vaiko vystymuisi, bet ir bendravimui su juo.

Huggies® Elite soft sauskelnės - sukurtos specialiai sąlyčiui su naujagimio oda:

Tavo naujagimiui yra sukurtos specialios sauskelnės - Huggies® Elite Soft - kaip antroji apsauga šiame dideliame pasaulyje! Kūdikio oda yra 5 kartus plonesnė nei suaugusiojo, todėl pirmosios sauskelnės turi būti ypač švelnios, minkštos ir kvėpuojančios.

  • Huggies® Elite Soft yra pagaminti iš unikalių, minkštų ir kvėpuojančių medžiagų. Sauskelnės gaminamos iš porėtų medžiagų, leidžiančių odai kvėpuoti.
  • Naujose Huggies® Elite Soft yra specialus, absorbuojantis SoftAbsorb sluoksnis, kuris per kelias sekundes sugeria skystas išmatas ir drėgmę, padėdamas išlaikyti kūdikio odą sausą ***
  • Minkštos, mažos pagalvėlės sukuria švelnų barjerą tarp kūdikio odos ir išskyrų.
  • Huggies® Elite soft sauskelnės naujagimiams taip pat turi specialią vidinę kišenėlę, kuri padeda išvengti pratekėjimo.
  • Huggies® Elite soft sauskelnės naujagimiams - Huggies® geriausia mažylio odos priežiūra! *

Palyginus su ankstesnėmis Huggies® sauskelnių technologijomis*** Sauskelnės padeda odai išlikti sausai iki 12 valandų!

Apie savo poreikius ir norus vaikutis galės pasakyti daug vėliau, tačiau parodyti, ko jam dabar reikia, kūdikis jau sugeba nuo pirmųjų savo gyvenimo dienų. Kuo geresnis mūsų tarpusavio supratimas ir bendradarbiavimas nuo pat pradžių, tuo stipresnis ryšys visą likusį gyvenimą. Jei kūdikis nejaučia jūsų pagarbaus elgesio jo atžvilgiu, jam atrodys, kad jis nėra svarbus - ir to pareikalaus labai garsiai ir reikliu tonu! Bet mes to nenorime, tiesa?

Dabar, kai jūs vienas kitą geriau suprantate, laikas pristatyti naujus ritualus. Žiūrėkite „Huggies®“ vaizdo įrašą - kaip atlikti kasdienę kūdikio priežiūrą, gerbiant jį, taip pat viską apie pirmuosius mažylio žaidimus ir miego režimą.

Ritualai

Ritualai yra visi veiksmai, kuriuos mes atliekame su kūdikiu dienos metu - priežiūra, higiena, apsirengimas, miegas / vaikščiojimas ir būdravimas. Ritualai sukuria tam tikrą gyvenimo ritmą, tačiau svarbiausia - kaip mes su kūdikiu bendraujame - kai rodome jam ir pasakojame, ką su juo dabar darome.

Kineziterapeutai pataria nuo dviejų mėnesių amžiaus kūdikiui normalizuoti raumenų tonusą, kad nevėluotų psichomotorinis vystymasis! Kad mažylis neįsitemptų, sukuriame jam saugią, ramią aplinką su aiškia veiksmų seka, kuri retkarčiais pasikartoja. Taip kūdikis bus ramesnis ir bus mažiau priežasčių atsirasti padidėjusiam raumenų tonusui!

Rekomenduojame pažiūrėti vaizdo įrašą, kuriame rasite daug naudingos informacijos apie kasdienių kūdikio priežiūros ritualų svarbą.

Žaidimai

Pirmasis ženklas, kad kūdikis jau pasirengės žaidimui - tai, kad jis atkreipė dėmesį į savo rankytes - jis jas mato, tyrinėja ir žaidžia. Kas galėjo pamanyti, kad kūdikio rankytės - tai ir yra pirmasis jo žaislas. Štai kodėl specialistai nerekomenduoja dviejų mėnesių amžiaus kūdikiui kabinti įvairius žaislus virš lovytės, kad neatitrauktų mažylio dėmesio nuo rankyčių.

Žaisdamas su savo rankomis kūdikis mokosi suvokti atstumą - štai rankos yra toli nuo manęs, o dabar arčiau - tai erdvinio mąstymo užuomazgos. Šis momentas labai svarbus kūdikio vystymuisi!

Ant grindų įrengiame vietą žaidimams: klojame gana plačią antklodę, svarbu, kad kūdikio kojos remtųsi į susuktą rankšluostį, o aplink mažylį sukuriame savotišką lizdelį iš susukto vystyklo ar antklodės. Pėdutės turi likti basos - tokiu būdu daugiau jutiklių bus naudojama liečiant įvairius paviršius.

Dviejų mėnesių kūdikis gali žaisti su savimi - mūsų užduotis neįsikišti, o tik stebėti ir būti šalia!

Stebėkite - kūdikis palietė antklodę savo rankyte - stabtelėjo, susimąstė. Šiek tiek vėliau jis išmoks savo rankytes kišti į burną - tai taip pat svarbus vystymosi momentas - kuo ilgiau kūdikis tyrinės savo rankytes burnoje, tuo geriau vystysis jo kalba ateityje. Vis dėlto specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį, kad kumštelis nebūtų nuolat burnytėje.

Padėkime kūdikiui tyrinėti ir kitus pirštukus! Žinoma, kumštelis yra patogesnis čiulpti, deja, tai gali tapti įpročiu ir paveikti dantų augimą ankstyvame mokykliniame amžiuje.

Nesikiškime į žaidimo procesą, kol mažylis yra patenkintas ir užsiėmęs savimi, net jei ir metas keisti sauskelnes - laukiame, kol vaikas praneš mums apie šį poreikį!

Kai tik pajuntate, kad kūdikis pradeda nerimauti ar gaudo jūsų žvilgsnį - kalbėkitės su juo, palieskite klausdami - ar nori, kad paimčiau ant rankų? Ar tiesiog norėjai įsitikinti, kad esu šalia? Iš pradžių toks žaidimas gali trukti tik keletą minučių, tačiau laikui bėgant jis taps ilgesnis. Jei dviejų mėnesių kūdikis žaidžia su savimi 5-7 minutes - tai puiku!

Regos vystymasis

Augančioms vaiko smegenims dideliu iššūkiu tampa akių koordinacija. Pirmąjį mėnesį, tikriausiai pastebėjote, kad mažylis tik labai trumpą laiką sugeba sufokusuoti žvilgsnį arba pamatyti priešais judantį daiktą. Nuo antrojo gyvenimo mėnesio jis išmoks žvilgsniu nueiti ilgesnį kelią ir neprarasti objekto, judančio iš vienos pusės į kitą. Tačiau šiame amžiuje normalu, jei kūdikis truputį žvairuoja. 2 mėnesių amžiaus kūdikio dėmesį vis dar labiau patraukia kontrastingos, ryškios spalvos. Mamos veidas išlieka pats mėgstamiausias objektas, kurį jam patinka stebėti! Pamažu jį ima dominti viskas, kas vyksta aplink.

Klausos vystymasis

Pagaliau susiformuoja kūdikio klausa. Jis sugeba atskirti ir atpažinti garsus bei atkreipia dėmesį į pažįstamus, pavyzdžiui, mamos ar tėčio balsą.

Kalba

Dviejų mėnesių amžiaus kūdikis bando pakartoti įvairius garsus (aaaa, oooo). Pritarkite jam - palaikykite ryšį su juo!

Uoslė

Kūdikiai labiau mėgsta saldų kvapą ir nėra patenkinti rūgščiu ar karčiu aromatu. Pagal kvapą mažylis atpažįsta savo mamą!

Psichomotorinis vystymasis

Nuo antro gyvenimo mėnesio kūdikis gali trumpai laikyti galvytę, gulėdamas ant pilvo. Tačiau kartais vis tiek tenka prilaikyti jo galvą - tai priklauso nuo mažylio vystymosi.

Paprastai delniukai suspausti į kumštukus, tačiau jie vis dažniau atsigniaužia.

Kūdikis vis dažniau makaluoja ir judina rankas ir kojas - taip stiprina raumenis. Mažylio galūnės pamažu išsilaisvina iš naujagimiams būdingos įtampos, tačiau vis tiek išlieka truputį padidėjęs tonusas, taio pat ir refleksai, pavyzdžiui, šliaužimo. Vis dažniau kūdikis suglaudžia rankutes ir vėl išskėčia į šonus priešais save atidžiai apžiūrindamas. Mažylis auga taip greitai, kaip ir pirmosiomis gyvenimo savaitėmis. Paprastai kūdikio svoris padidėja vidutiniškai 0,7 - 0,9 kg per mėnesį, o ūgis - 2,5 - 4 cm.

Galvos perimetras per mėnesį padidėja vidutiniškai 1,25 cm.

Rekomendacijos:

  • Sukurkite žaidimų aplinką ant grindų - nenaudokite žaislų; susukite jaukų “lizdą”, kuriame kūdikiui būtų patogu.
  • Maudynių ritualas - neskubinkite kūdikio, maudykite lėtai ir ramiai, pasakodami apie viską, kas vyksta.
  • Bendravimas - šypsokitės kūdikiui, reaguokite į jo „kalbą“, dainuokite, skaitykite.
  • Supimas ant rankų - tokio amžiaus kūdikiui reikia artimo kontakto su tėvais, kad jis galėtų jaustis saugus ir apsuptas meilės.
dovanterporenal dovanterporenal 03. Aug 2020, 13:23

Explorer II

dovanterporenal dovanterporenal 08. Jul 2020, 08:59

Uaireadóirí Macasamhail Cáilíochta Omega is Fearr ar Díol 2015

dovanterporenal dovanterporenal 22. Jun 2020, 22:04

Longines Master Collection

dovanterporenal dovanterporenal 21. Jun 2020, 14:55

TITLE, SITE_TAGLINE

dovanterporenal dovanterporenal 14. Jun 2020, 14:24

Orologi OMEGA: De Ville Ladymatic di Omega Co-Axial 34 millimetri - Acciaio - oro giallo su Steel - oro giallo - 425.25.34.20.55.002 [60fa] - €198.27 : replica orologi omega, seamasteromega.cn

dovanterporenal dovanterporenal 12. Jun 2020, 15:05

Hublot Classic Fusion 38 millimetri

dovanterporenal dovanterporenal 29. May 2020, 22:21

Tiffany & Co 1837 Блокировка Круги браслет [6989]SECONDARY_SECTION$93.00PRIMARY_SECTIONТиффани и коTERTIARY_SECTIONtiffanyscoand.cn

dovanterporenal dovanterporenal 27. May 2020, 08:58

TITLE, SITE_TAGLINE

dovanterporenal dovanterporenal 24. May 2020, 23:48

Baume u0026 Mercier klokker

dovanterporenal dovanterporenal 22. May 2020, 04:49

Монблан ручки Продажа

dovanterporenal dovanterporenal 21. May 2020, 17:13

Big Bang Hublot Uaireadóirí 44mm - Féach Roghnú Large Hublot Big Bang Uaireadóirí 44mm

dovanterporenal dovanterporenal 20. May 2020, 18:06

Glashütte macasamhail

dovanterporenal dovanterporenal 02. May 2020, 21:58

herve leger gonne

dovanterporenal dovanterporenal 01. May 2020, 14:43

Cartier Uaireadóirí

dovanterporenal dovanterporenal 01. May 2020, 14:41

Cartier Uaireadóirí

dovanterporenal dovanterporenal 30. Apr 2020, 05:01

TITLE, SITE_TAGLINE

dovanterporenal dovanterporenal 28. Apr 2020, 11:15

Montblanc Penna negozio online

dovanterporenal dovanterporenal 26. Apr 2020, 10:27

Montblanc Montres

dovanterporenal dovanterporenal 24. Apr 2020, 23:25

Herve Leger Madison Jagged Colorblocked Vestido [herve leger232] - €233.15 : hervelegercheap, hervelegerdressforsale.com