Ar aš nėščia? 16 ankstyvo nėštumo požymių

Ar aš nėščia? 16 ankstyvo nėštumo požymių

17. Jan 2014, 07:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

1. Dusulys

Ar kalbant ir tuo pačiu lipant laiptais trūksta oro? Gali būti, jog dėl to, jog esate nėščia. Augančiam vaisiui reikia deguonies, todėl jums jo tenka mažiau. Nesinori sakyti, bet tai gali būti visą jūsų nėštumą, ypač kai augantis vaikiukas pradės spausti diafragmą ir plaučius.

2. Padidėjusi krūtinė

Segdamasi liemenėlę ryte šiek tiek jautiesi lyg kankinama. Tempimas ir šiek tiek padidėjusi krūtinė, patamsėjusios aureolės aplink spenelius irgi gali būti vienas iš ankstyvo nėštumo ženklų. Dėvėk labiau prilaikančią liemenėlę. Tai gali daryti ir miegodama!

3. Nuovargis

Rodos, išmiegojote devynias ar net dešimt valandų, bet jausmas toks, lyg būtumėte visą naktį dirbusi? Galite užmigti ir aštuntą vakaro? Tai vienas iš besikeičiančių hormonų požymių jūsų kūne. Daugumai moterų nuovargis tęsiasi visą pirmą trimestrą, bet vėliau jos jaučiasi normaliai.

4. Pykinimas

Daugelis nėščių moterų pirmuosius pykinimo požymius pajunta apie šeštą nėštumo savaitę, bet rytinius skrandžio neramumus galite jausti ir anksčiau. Taip bus kol nėštumas persivers į antrąjį trimestrą. O kol kas stenkitės valgyti maistą, kuris jūsų nepykina, kaip krekeriai ar kažkas su imbieru.

5. Dažnas šlapinimasis

Supratote, jog anksčiau nėkart per naktį neidavusi į tualetą dabar ten žingsniuojate kartą ar du? Tai irgi vienas iš ženklų, jog galite būti nėščia. Nėštumo metu jūsų kūnas išskiria papildomus skysčius, kurie ir verčia vaikščioti dažniau į tualetą. Vėliau šlapimo pūslę spaus ir augantis vaikas, todėl nusiteikite draugauti su tualetu dažniau.

6. Mėšlungis pilve

Tai PMS ar nėštumas? Sunku pasakyti, bet gali būti, kad jūsų gimda plečiasi ir ruošiasi vaikučiui.

7. Raciono pasikeitimas

Daugiau negalite pakęsti citrusinių vaisių? Ar žuvis jums sukelia šleikštulį? Jeigu jaučiate, jog pamėgote ko anksčiau nevalgėte arba nebagalite valgyti ką anksčiau mėgote - galbūt jūs nėščia.

8. Vidurių užkietėjimas ir pūtimas

Galite prisiekti, jog tilpote į šiuos aptemptus džinsus praėjusią savaitę. Jeigu jaučiatės šiek tiek išsipūtusi, tai gali būti dėl papildomo progesterono, kuris sulėtina jūsų virškinimo sistemą.

9. Galvos skausmas

Daugelis ankstyvo nėštumo ženklų, taip pat ir galvos skausmas, yra besikeičiančių hormonų rezultatas. Dėl visa ko, nuo šio skausmo gerkite vaistus, kurie turi acetomifeno (kaip parecetamolis) vietoje turinčių ibufeno. 

10. Nugaros skausmai

Jeigu niekad nesiskundėte nugaros skausmais, o dabar jie pradeda jus kankinti, tai gali būti dėl raiščių atsipalaidavimo. Taigi, tai vienas iš nėštumo sukeliamų nepatogumų, nes priaugant svorio jūsų svorio centras keičia jūsų laikyseną.

11. Nuotaikos svyravimai

Bet kokia smulkmena sukelia milžinišką pyktį, o dėl pasibaigusių kruopų galite apsiverkti? Eh, tai dar viena besikeičiančių hormonų pasėkmė. Paprašykite artimųjų švelniau reaguoti į jūsų nuotaikos svyravimus. 

12. Padidėjusi bazinė kūno temperatūra

Jeigu jau ilgai bandote pastotį, turbūt matuojate savo bazinę temperatūrą norėdamos sužinoti ovuliacijos piką. Jeigu pakilusi bazinė temperatūra laikosi ilgiau dvi savaitės - gali būti, jog jūs pastojote. 

13. Ypatinga uoslė

Galite užuosti savo šiukšlių dėžę būdama kitame kambaryje - jeigu jaučiate, jog tapote jautri kvapams, pradėjote nemėgti vienų ar kitų savo kvepalų, turbūt esate nėščia.

14. Galvos svaikimas ar alpimas

Tai vienas iš nėštumo simptomų, kuriuos rodo filmuose - ji nualpo, o pasirodo buvo nėščia. Bet iš tiesų taip būna ir realybėje. Žemas cukraus kiekis kraujyje ar žemas spaudimas gali sukelti tokius simptomus. Todėl valgykite pakankamai ir gerkite daug skysčių.

15. Dėmelės

Eh, vėl prasidėjo mėnesinės. O gal ne? Jei dėmelės daug šviesesnės ir pasirodo anksčiau nei jų tikėjotės, tai gali būti jog tai apvaisintas kiaušinėlis tvirtinosi prie gimdos sienelių ir dėl to pasirodė šiek tiek kraujo. 

16. Vėluojančios mėnesinės

Daugybė ankstyvo nėštumo požymių yra tokie patys kaip PMS. Kaip žinoti skirtumą? Vienintelis atsakymas yra - kraujavimas vis neprasideda. Jeigu jūsų ciklas labai tikslus ir reguliarus ir mėnesinės vėluoja - tikrinkitės testu.

Teigiamas nėštumo testas

Daug požymių galite rodyti jog esate nėščia, bet nebūsite tikra, kol to neparodys nėštumo testas. Jeigu jis neigiamas, bet mėnesinių nėra - galbūt jį pasidarėte per anksti. Palaukite keletą dienų ir vėl bandykite. Jeigu jis teigiamas - sveikiname!

STEBĖK SAVO NĖŠTUMĄ SAVAITĘ PO SAVAITĖS ČIA->>>

20131126123912-94935.jpg