Kaip žindyti, kai dygsta dantukai: mamų patarimai

Kaip žindyti, kai dygsta dantukai: mamų patarimai

30. Dec 2014, 10:15 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ką daryti, kai dygstant dantukams, žįsdamas krūtį vaikutis ima ją kandžioti? Štai keletas Mamyčių klubo mamų patarimų

Silvijana klausia:

Mano dukrytei 3 mėnesiai ir 1 savaitė. Jau kuris laikas pastebiu, kad kažkaip įtartinai ji man sukanda, paskutiniu metu vis skaudžiau ir netyčia aptikom, kad dukrytei jau lyg ir rodosi dantukai. Kaip toliau reiks žindyti, jei ji kandžiojasi? Buteliuko neima. Antspenio irgi neima.

Mamų patarimai:

  •  Na, kiek man visi specialistai aiškino, jei kūdikis teisingai apžioja spenelį (visą, o ne tik galiuką), įkandimo galimybė labai nedidelė, o jei ir kanda, tai labai nežymiai, taigi iš to peršasi siūlymai pažiūrėti, ar visgi visas spenelis burnytėje! Maniškis dabar beveik 7 mėnesių ir jau kalasi 4-tas dantis, taigi nuo 4 mėnesio, kai jie pradėjo dygti, jis pradėjo kasyti dantenas į mane, pradžioje tik masažuodavo man krūtinę, o dabar ir kandžioja, tačiau kol visas spenelis jo burnoje, jaučiu tik tokį spusčiojimą, bet jei tik užsižiopsau ir jis netyčia paleidžia spenelį, net žalia akyse pasidaro, kai sukanda pati galiuką! Taigi dabar labai atidžiai maitinu, o šiaip neturėtų skaudėti taip, kad neįmanoma, kai mažiukai kasosi dantenas į mus, taigi apsvarstykite visus variantus. Sėkmės!
  • Oho kaip anksti tavo mažiukei dantukai pradejo dygti. Vienas patarimas – kentėti.
  •  Kai mes turėjome 12 dantukų, pradėjo skaudėti tik nuo 10-11 mėnesio, o prieš tai irgi būdavo, kad švelniai pamasažuodavo, jokių skausmų nejutau, nors mums jau du dantukai prasikalė 4,5 mėnesį.

Na o jei skauda krūtų spenelius, žindant kūdikį, čia rasite naudingų žindymo specialisto Kazimiero Vitkausko patarimų: Labai skausmingi speneliai: kaip žindyti