Mano žindymo istorija

Mano žindymo istorija

24. Jan 2014, 15:20

Kadangi turiu du vaikus, turiu susidariusi asmeninę nuomonę apie žindymą.
Kadangi visuomenės nuomonė yra tik viena - žindymas geriausia vaikui, tai ir dauguma jaunų mamyčių tuo pasikliauja.
Pirmąjį vaikiuką maitinau iki 1 metukų. Tai buvo visi metai su pilvelio skausmais/diegliais. KAip visa literatūra rašo "išaugs". Valgiau labai dietinį maistą, tačiau tai absoliučiai nieko nekeitė... Tik pati susigadinau savo sveikatą.
Mano pirmosios žindymo istorijos išvada - niekada nepasikliauk visuomenės įvardijamomis "vertybėmis", o antra - reikia saugoti save ir rūpintis savimi, nes vaikui reikalinga ne tik tada kai reikia maitinti. Iš kitos pusės - aš visą laiką valgiau kaip ir priklauso sportininkams-daug, sočiai, galbūt riebiai, aštriai ir t.t. TAi kitavertus pagalvojau-koks turi būti organizmui šokas vieną dieną viską pakeitus aukstyn kojomis? (P.s. neštumo metu jokių dietų nebuvo).

Antras vaikelis tai pag gimė gruodžio mėnesį, kai yra šalta, pilna klaidžiojančių ligų. O dar brolis eina į darželį, todėl ligų tikimybė didelė. Taip ir buvo. tėtis su broliu baisia susirgo "peršalimo" infekcija ir ar virusa pasigavo, tačiau neįmanoma išsaugoti, kad neprisiartintų prie naujagimitodėl ir bučius kelis gavo. Kadangi pilnai mažylį maitinau - jis nesusirgo ir tai patvirtino gydytoja, kad mamos pienas yra nuolatinis antibiotikas ;)
Taip mes valgėme 3 mėnesius. Taip, su jaunėliu irgi neišsivertėme be vaistų nuo pilvuko, ir vartojome netgi dviejų rūšių kaip ri su vyresnėliu (tiesiog jau žinojau kas veiksminga). Po trijų mėnesių atsirado mano organizme negera hormonų pusiausvyra ir teko vertoti vaistus. Taip mano žindymas baigėsi. Tą savaitę ir baigemė vartoti nuo pilvelio vaistus, o mažylis pradėjo miegoti visą naktį.
Taigi, antrojo žindymo išvada - žindyti ar ne priklauso galbūt nuo aplinkybių, šiuo atveju buvo virusinis periodas...na ir aišku naujagimis. Įdomu kas yra naujagimui geriau - ar girdyti dviejų rūšių vaistus ir be perstojimo masažuoti pilvuką, nuolatos nešioti - ar duoti mišinuką, kai vaikutis kuo puikiausiai jį priima ir jam nesukelia absoliučiai jokių negalavimų? Argi ne smagu, tai mažylis gali išmiegoti visą naktį?
Todėl dabar išdirgusį "specialisįų" teigimą apie žindymą, tiesiog negaliu klausyti....nes adr nesu girdėjusi kad mamos pienelis gali būti "netinkamas". Tikrai to negirdėjau ir nemačiau prenumeruodama žurnalus apie vaikus ir žiūrėdama tokio pobūdžio laidas.
Netgi neseniai diskutavau su dviem draugėm nėštukėm, po mano pirmo teigimo kad nebūtina žindyti ilgai - jos išpūtė akis... O kai pateiki argumentus iš patirties - iškart nusistatymai pasikeičia...

Papasakok savo žindymo istoriją ir laimėk NUK prizus!

NUK buteliukas mažyliui!

20140121195955-87273.jpg

NUK kramtukas!

20140121200839-82936.jpg

 Konkursas vyks iki vasario 2 d.

31. Jan 2014, 23:05

as auginu pirmagimi.kai pirma karta man ji ligoninei atnese pamaitinti buvau pati laimingiausia😀 jausmas neapsakomas,net zodziais neiisakysi to jausmo.bet va buvo beda manasis mazylis miegodavo labai ilgai ir man labai daug prisikaupdavo pienuko ir nebezinojau ka daryti,atrode kad tuo momentu galeciau bent du vaikus pamaitinti😉 neskaudejo kai zindydavau,viena karta buvo skaudziau sukandes bet tikriausiai pajuto kad mamytei skauda ir daugiau nebekando taip stipriai.bet po to jau vaikelis pats prabusdavo kaip nujausdamas kad mamyte turi daug pienuko😀 buvo besotis mano mazylis valgydavo labai daug net neuztegdavau kartais pienuko mano.galvojau gal neriebus,bet nuejus pas gyditoja pasitarusi sake kad riebus ir priaugdavom gan nemazai svorio😀 tik gaila kad maitinau tik 5menesius.

24. Jan 2014, 19:56

Sveiki,auginu tris mergytes.Pirmoji jau didesne,bus 10 metu.Prisimenu kaip maitinau savo pienu ,tai tekdavo ilgokai su ja buti,ji bevalgydama uzmigdavo.Galvojau gal pientraukis bus pagalba ir paziuresiu kiek to pienuko yra.Patirties buvo nedaug.Tad mano mama nuejusi nupirko toki paprasta is vaistines kaina buvo iki 20 lt.Tiesa man buvo nukramciusi spenelius,tad is vaistines nupirko Avent firmos vadinamus antspenius.Tikrai padejo ir greitai sugijo.Maitinau per juos.Puiki pagalba.Pienuko nutraukiant visgi mazejo,o ir traukti buvo skausminga.Panasus buvo i uzsilikusio pieno nutraukeja.Dabar galvoju gal visgi jis toks ir buvo.Nuo triju menesiu daviau misinuka .Zinojau kiek vaikas suvalgo ir man buvo ramu.Pilvuko skausmu ir mes neisvengeme ,bet pas mus kaip ir buna dazniausiai iki 3 men.Naudojom Espumizana.Ji megsta iki dabar ji,kai susiduriam su pilvuko skausmu.
Antroji gime 2012.Maitinau irgi pati.Turejome ir bedu su pilvuku iki 3 menesiu.Sia panele maitindavau daznai atsisedusi.Tuo metu man buvo patogu.Tik kai artejome link 3 menesiu ir daremes smalsutes uztekdavo kazkam sukalbet ir ji iskart nusisukdavo paziureti ir valgymas baigdavosiPriaugdavome nelabai daug.Gyditoja liepe damaitinti,bandeme misinuka ir koses po truputuka viskas sekesi neblogai.Kai mazajai buvo 4 men suzinojau kad laukiuosi ir maitinimas baigesi.Kai maitinau valgiau viska,Prasidejo braskes ir tikriausiai padauginau tai buvo isbere .Manau nuo ju.
Treciasis stebuklelis gime 2013.Ir kaip manote maitinu iki dabar ir esu labai laimiga.Tikriausiai Dievas norejo ,kad butu trys vaikuciai.Sia isskirtine mergyte maitinu atsigulus tai nezinau ar tai itakos turi ar ne.Retai kad atsisedus man nebepaogu,bet kartais jair maitinu.Pastebejau ,kad tikrai dairosi daugiau ir nelabai valgo.Pilvu skausmu iki dabr jokiu neturime.Valgau viska,tik su saiku.Su koncervais atsargiai,nes ju norisi kartais 😉 Nuo gimimo nepripazistam ciulptuko ir buteliuko.Praita menesi priaugome nedaug,todel jau pradejome po truputi koses ir tada savo pienuko.Baigiame apsiprasti su tokia dienotvarke.
Va tokios musu trys mergytes su skirtingomis istorijomis su mamos pienuku.
Sekmes mamytes.Ziurekite kaip jum patogiau ir svarbiausia kas geriausia jusu vaikeliui.Taip valgo maziausia.Paskutine tai viso trys merginos.

Gerda_M Gerda_M 24. Jan 2014, 18:35

100 procentų pritariu 😀 Ir mamos pienas nėra nepakeičiamas stebuklas. Mano mažylė puikiai toleruoja mišinuką, gerai jaučiasi, o ir mamytė pailsėjusi, nepavargusi, kaip kad būdavo su nuolat šlapiomis ir varvančiomis krūtimis 😀

24. Jan 2014, 16:05

Kiekvienos mamos patirtis įvairi. Būna visko ir visaip, dar kartą įrodėt, kad vienodų atvejų nebūna ir viena nuomone pasikliauti kaip veidrodžiu - negalima. Tiesiog belieka rasti savo vaikučiui ir sau tinkamą "formulę". Kaip dabar pamenu, prisakė nevalgyti grietinės, kopūstų ir eilę kitų produktų, bet otinos įsčiose augant vaikui - teigiama, kad jis pripranta prie skonio, kokį jaučia, tad radikalus pasikeitimas, "dieta" maisto mamai, ir matomai turi įtaką tiem diegliukam. Man ir dabar, su antru būsimu vaikučiu bus nė kiek neaiškiau - ar stengtis atsisakyti to ką vartojau nėštumo metu . . .

24. Jan 2014, 16:02

Pamokanti istorija, pasirodo bun ir taip. Aciu Jums! Sekmes, aukite sveiki 🌷

Lukunia9 Lukunia9 24. Jan 2014, 15:43

Pas mano pazystama buvo vaikui elergija nuo jos pieno.