Naminis tortas

Naminis tortas

21. Dec 2009, 00:00

 

Noriu jums pasiūlyti labai skanaus naminio torto receptą. Naminis ne tik todėl, kad nepirktinis, o todėl, kad naudojau naminę grietinę, sviestą ir kiaušinius.

 

Be abejo, galima gaminti ir iš pirktinių produktų. Kadangi artėja šventės, nusprendžiau, kad jis puikiausiai tiks.

 

Šviesiam biskvitui reikės:

2 stiklinių miltų;

2 stiklinių grietinės;

2 stiklinių cukraus;

pusę stiklinės cukraus;

4 kiaušinių;

pusę šaukštelio sodos.

 

Rudam biskvitui:

Visko tiek pat, kiek ir į šviesų, tik įdedama kakava.

 

Pertepimui:

3 stiklinės grietinės;

2 šaukštai želatinos;

2 stiklinės cukraus;

citrinos rūgšties ant šaukštelio galo;

uogų (šaldytų ar šviežių, trintų) ar uogienės, džemo. Aš naudojau šaldytas braškes.

 

Viršui:

400 g sviesto;

kakavos;

citrinos rūgšties ant šaukštelio galo;

2 stiklinės cukraus.

 

Glazūra papuošimui:

cukraus pudros;

vieno kiaušinio baltymas;

žali maistiniai dažai.

 

Kita:

riebalai skardai ištepti;

margarinas.

 

P.S. Čia pateiktos dvigubos normos, nes kepiau du tortus, vieną sveteliams, kitą namiškiams.

 

{pic:1}

 

Gaminimas

 

Biskvitai:

 

Į du skirtingus dubenis įmušami kiaušiniai ir išsukami su cukrumi, kol jis ištirps. Tuomet sudedami visi kiti biskvitams skirti ingriedientai. Labai gerai išmaišoma. Tada į išteptą riebalais skardą supilama ir kepama orkaitėje, kol paruduos ir iškils. Išimami iš orkaitės ir atvėsinami (nes jei tepama ant dar šiltų – leidžiasi pertepimas). Atvėsus abu biskvitai perpjaunami horizontaliai per pusę.

 

{pic:2}

 

{pic:3}

 

Pertepimas:

 

Visi ingriedientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies, kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad betepant nebėgtų.

 

{pic:4}

 

{pic:5}

 

Viršus:

 

Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė – nukeliame.

 

{pic:6}

 

Glazūra papuošimui:

 

Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu.

 

Kai viskas paruošta, manau, visos suprantate, ką reikia daryti. Dedame biskvitą – pertepimas, biskvitas – pertepimas ir t.t.

 

Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago (man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais.

 

{pic:7}

 

{pic:8}

 

Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.), bei su specialiu konditeriniu švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Kaip puošti – kiekvienos fantazijos vaisius.

 

{pic:9}

 

Kadangi ėmiau dvigubą kiekį ingriedientų, pagaminau du tortus – apvalų ir keturkampį (puošiau trupiniais).

 

{pic:10}

 

Skanaus!

 

Roberta Vasiliauskienė

 

22. Dec 2009, 14:00

DĖKUI.KAD PASIDALINAI ŠAUNIU RECEPTU

22. Dec 2009, 09:02

svarbu idejo😉 tikrai saunus receptas

21. Dec 2009, 22:04

lapkričio pirmą gaminau foto pasižiūrėjau 😃 aj nu ne esmė . . . 😉

21. Dec 2009, 22:03

regina galima kepti tokioj kokioj turi ir apipjauti gražiai 😀
Šiaip užtrunka pasigamint, bet verta 😀

21. Dec 2009, 22:01

Dėkui už pasisakymus mamytės 😉
Taip, regina čia tas pats tortas kur baba 😃 jį kepiau lapkričio 2 ar 3d 😀
Saldus, žinoma ir sotus, gabaliuką suvalgai ir gana 😃
Kas nemėgsta taip saldžiai paprasčiausia alternatyva dėti mažiau cukriuko, kam per riebu grietinę galima keisti liesu jogurtu, glajų gaminti iš šokolado vis mažiau kaloringas nei naminis sviestas 😀

21. Dec 2009, 18:21

graziai ir skaniai atrodo😀

21. Dec 2009, 18:03

Robrta tai cia matyt tavo tortukas kur sakei baba padare? 😀 niam..... tik blekos apvalios neturiu... ☹

21. Dec 2009, 15:43

Mmmm....kaip gražu 😍 Ir kaip skaniai viskas atrodo 😀 Ačiūūūū 🌷 😘

21. Dec 2009, 14:08

labai skaniai ir graziai atrodo.

21. Dec 2009, 13:56

graziai ir labai skaniai atrodo,reiketu ir man toki pasigamint..😉

21. Dec 2009, 13:21

skanus ir grazus gaminys.

21. Dec 2009, 12:27

Labai skaniai atrodo.

21. Dec 2009, 12:10

ko saldziau,tuo geriau, nes maziau gabaliuku reiks suvalgyti 😀 😀

21. Dec 2009, 11:00

kaip skaniai atrodo visai nesaldu gal tik taip atrodo kad butu saldu kaip mana seima megsta saldumynus mumtai tikrai nebutu saldu😀

21. Dec 2009, 11:00

oi kaip skaniai atrodo 😀 👍

21. Dec 2009, 10:26

O nera per saldu,. nes man 2 stiklines cukraus i biskvita - brrrrrr

21. Dec 2009, 10:18

Na tikras skanumynas-gardumynas!!!Tokiems smaliziams kaip as-pats tas😀Aciu!

21. Dec 2009, 09:59

MMM 😀 Skanumėlis 😀

21. Dec 2009, 09:48

niam niam 😀) tik tingeciau toki daryt 😀 bet atrodo tai labai skaniai 😀 😀

21. Dec 2009, 09:24

Vau, koks fantastiškas tortas!!!!!!!!!!!!!!!!

1 2