VIDEO "Pirmosios 12 savaičių" - septintoji naujagimio savaitė. ŽAISLAI

11. Jan 2014, 10:06 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

“Pirmosios savaitės” – unikalus Mamyčių klubo projektas, kurio dėka mes turime galimybę stebėti kūdikio vystymąsi pirmuosius tris jo gyvenimo mėnesius.

Žiemos loterija Huggies® Newborn!

20131213154952-86647.jpg

Praėjusių serijų apžvalga:

Mūsų mažajai Katrinai, kurios gyvenimą stebėsime tris mėnesiukus, jau septynios savaitės.

Kas gi vyksta 7-ąją mažylės gyvenimo savaitę?

Geroji naujiena yra to, jog septynių savaičių sulaukęs mūsų kūdikis verkia jau žymiai mažiau, mat vis labiau jis pripranta prie naujojo jam pasaulio ir jaučiasi pilnaverčiu jo gyevntoju. Mūsų mažylis vis daugiau mums šypsosi. Specialistai paskaičiavo, kad septintąją savo savaitę jis valdo bene septyniasdešimt skirtingų savo šypsenų atspalvių.

Mažyliukui patinka savarankiškai gulėti savo lovytėje ar ant lavinimo kilimėlio, spyriotis rankytėmis ir kojytėmis, beigi apžiūrinėti aplinką, skleisti garsus jam patinka taip pat. Ir nereikia jam trukdyti šiame procese, o vos tik jis pajus kokį diskomfortą – tuoj pat jums apie jį ir praneš.

Pusantro mėnesio sulaukęs vaikelis jau disponuoja visu jausmų spektru. Jis skiria kontrastines spalvas, kvapus ir skonius, atskiria artimus žmones ir svetimus, liečia skirtingus daiktus bandydamas kuo geriau pažinti jį supančią aplinką. Ir pagaliau atėjo metas sinchronizuoti visus šiuos potyrius ir galutinai suskurti supančio pasaulio įvaizdį.

Vaikučio rankytės ir kojytės tarsi atsivėrė. Jis pasiruošęs pasiekti bet kurį jį sudominusį objektą. O pirmuosiais jo gyvenimo mėnesiais griebimo refleksas yra neblogai išsivystęs. Jeigu savo piršt1 įdėtumėte į mažąjį delniuką, jis tučtuojau jį stipriai suspaus.

Pirmieji žaisliukai

Būtent todėl dabar jam galime pasiūlyti pirmąjį žaisliuką – kramtuką, tik ne per didelį ir ne per sunkų, kad mūsų mylimukas juo neužsigautų.

Pusantro mėnesio mažylis jau sugeba ilgai išlaikyti žvilgsnį ir akytėmis sekti judančius daiktus. Tad dabar pats metas virš lovytės pakabinti karuselę. Geriausia kontrastinių spalvų – tokių kaip juodai baltą, mat pirmaisiais mėnesiais mažylis jas įžiūri geriau nei tiesiog ryškius žaisliukus.

Bet jei vis tik renkamės ryškiaspalvius, tuomet rinkimės aiškios ryškios spalvos žaisliukus – raudonus, mėlynus, geltonus.

Neabejotinai mažylio dėmesį patraukti gali ir visi mūsų buityje naudojami daiktai. Tad rodome mažyliui ir pasakojame apie juos, pavyzdžiui, keičiame sauskelnes, tad rodome ir spalvinguosius paveikslėlius, kurie mūsų vaikučiui dar nepažįstami, bet juk tokie mieli.

Mes, tėvai savo didžiausiam stebuklui norime suteikti tai, kas geriausia. Bet kartais besivaikydami užsibrėžtų tikslų pamirštame apie tai, kas jam svarbiausia. O jei konkrečiau -  tai mūsų dėmesys. Neverta turėti daug žaisliukų – viskam savas laikas. Ir tikrai ateis toks, kai jūsų vaikas pats pareikalaus vienokios ar kitokios naujovės. O kol kas - 3-4 barškučiai yra viskas, ko reikia. Jas galima kabinti maždaug 40-60 cm atstumu nuo mažylio veido ir geriausia ne visas iš karto, o pakeisti jas vis kas keletą dienų, kad žaisliukas mažiuką domintų.

Nepamirškite ir muzikinių žaisliukų. Juk garsai – labai svarbi pažinties su pasauliu dalis. Ir kuo jie bus įvairesni, tuo tik idomiau bus.

Šiuo metu mažyliui visiškai nereikalingi minkšieji žaislai. Maža to, jie kaupia dulkes ir kitas kenksmingas medžiagas, įskaitant ir erkes. Šie žaisliukai jam bus 5domūs tik jau gerokai ūgtelėjus.

Bet pagrindine pramoga ir būtinybe vis dar pasilieka mamos veidas. Kalbiname savo mažylį, šypsomės jam ir jis tikėtina atsakys mums tuo pačiu. Būkime mylinčiais ir kantriais tėvais, nepaisant mūsų nuovargio ir miego trūkumo. Ir netrukus įsitikinsite, jog visos mūsų pastangos bus apdovanotos.

Gražaus laiko žiūrint naują seriją!

20131209161636-74280.jpg